miercuri, 16 mai 2012

Bors de loboda


Primavara e aici, dar deja ati vazut si voi asta ca doar e luna mai si avem azi 31 de grade si calduri de abia poti respira, maine 12 grade si ploi reci si abundente, dar si piata-i plina de verdeturi, crinii stau sa infloreasca in gradina si am sta putin si cu degetele goale in iarba, sa ne bucure roua diminetii – asta daca nu ne-ar fi frica de capuse si de micul paianjen alb de pamant care m-a facut acum doi ani pachet de hidrocortizon.

Star-ul de azi (de fapt de sambata) e loboda viu-colorata si usor de pregatit.


- 6 legaturi de loboda (aproximativ 1 kg)
- 1L de bors
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 ou
- leustean

Loboda se spala, se curate de pe tije si se rupe fasiute, iar ceapa si morcovul se toaca marunt si toate impreuna se acopera cu putina apa si se fierb 15 min. In paralel, se fierbe si borsul separat, dupa care se pune peste ciorbita. Se adauga apa si sare. Cand este aproape fiarta, se bate un ou si se pune in strecuratoare marunta (ca cea de ceai) deasupra oalei cu ciorba, ca sa iasa firisoarele de ou subtiri si delicate. Se toaca leusteanul si se adauga si el in ciorbita, se gusta, se asezoneaza daca mai este cazul si se opreste focul. Se poate servi cu smantana – eu o prefer fara si nu foarte calda, cu o bucata de paine proaspata. Usoara si racoritoare.



Pofta buna!

2 comentarii:

  1. :-) sa facem o masa "virtuala" zic - gatim acelasi lucru toti si impartim impresii pe social networks :-)

    RăspundețiȘtergere