vineri, 20 ianuarie 2012

S de la stafide si scortisoara

Pentru iubitorii de stafide (numarati-ma si pe mine) si de scortisoara (puteti sa ma adaugati si pe aceasta lista) prajiturica asta simpla e gata repede si fara prea multa stiinta. N-aveti cum sa gresiti.


Aveti nevoie de:
- 400 g de faina
- 250 ml ulei
- 250 ml apa minerala
- 220 g zahar
- o mana de stafide
- un paharel de coniac (sau rom)
- coaja rasa de la jumatate de portocala
- 2 linguri de suc proaspat stors din aceeasi portocala
- un praf de copt
- o lingurita de scortisoara
- jumatate de lingurita de sare
- 3 linguri de zahar pudra

In primul rand, va ocupati de stafide, pe care le asezati intr-un castronel la inmuiat in coniac cu putina apa calduta. Apoi pregatiti o tava nu foarte mare in care asezato hartie pentru copt. Incingeti cuptorul la 170 de grade.

Amestecati apa minerala cu uleiul, scortisoara, sarea, zazharul si adaugati faina, printr-o strecuratoare mare. Incorporati coaja de portocala si stafidele. Dizovlati praful de copt in sucul de portocala si adaugati-l peste coca, omogenizand totul. Turnati compozitia in tava si coaceti la cuptor pentru 35 - 40 de minute.

Cand e gata, scoateti tava din cuptor, rasturnati-o pe un gratar pentru racit, taiati, asezati pe un platou si cerneti deasupra zaharul pudra si inca putina scortisoara.

Insoteste delicat un ceai fierbinte sau o cafea cu lapte. Sau o cana cu vin fiert!



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu