sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Cantucci

Sau biscotti cu migdale, specifici Toscanei, copti de doua ori, uscati, aromati, potriviti pentru pastrare in recipiente inchise, acompaniind elegant un pahar de vin rosu, la finalul unei mese frugale.


Aveti nevoie de:
- 300 - 400 g migdale crude pe care le prajiti in cuptor, pana se rumenesc si incep sa isi elibereze uleiurile esentiale atat de aromate
- 500 g faina alba
- 350 g zahar
- 150 g unt
- 4 oua
- coaja rasa a unei lamai
- un pliculet de zahar vanliat (Bourbon)
- un shot de rom
- putina sare

Amestecati  faina, zaharul si sarea, apoi untul taiat bucatele, framantati bine (sau pulsati de cateva ori in robotul de bucatarie). Adaugati cele 4 oua batute usor, coaja de lamaie, romul si rasturnati aluatul rezultat pe o planseta pudrat cu faina. Framantati putin - aluatul este mai degraba moale, usor lipicios. Intindeti cu palmele o foaie, apoi rasturnati migdalele si amestecati-le bine in aluat. Formati un "salam" pe care il impartiti in 3. Asezati hartie de copt in tava cuptorului si rulati cele 3 "salamuri". Ar trebui asezate pe toata lungimea tavii, cu suficient spatiu intre ele - se vor lati in timpul coacerii. Incingeti cuptorul la 180 de grade si coaceti 30-35 de minute. Scoateti de la cuptor, lasati cateva minute, si cat inca sunt calde, taiati felii groase de maxim 1 cm pe care le asezati din nou in tava. Mai dati o data a cuptor tot la 180 de grade pentru 15-20 de minute, pana se auresc usor. Scoateti-le la racit pe un gratar. Le puteti pastra in borcan cu capac sau in cutie de tabla cu capac.


cu cel mai frumos capac - Printesa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu