duminică, 13 noiembrie 2011

Pranzul de duminica // Jumatati de ardei capia umplute la cuptor

Am fost lenesa. Si la gatit si la scris, recunosc. O fi depresia de zi scurta de toamna, o fi pisica disparuta, o fi deranjamentul produs de o salata Caesar la Taverna Sarbului... Nu mai conteaza acum. Sa finalizam o data pranzul ialian - mi-a luat 3 ore sa-l prepar, o ora sa-l dam gata si o luna sa vi-l povestesc. Pentru aceasta delasare a mea, primiti bonus poze cu muraturile :-).

Continuam cu jumatatile de ardei capia umpluti - reteta GoodFood.



Pentru 8 jumatati (am gandit 2 de fiecare) am avut nevoie d 4 ardei capia frumosi, 3 linguri ulei de masline, o felie de paine neagra/secara/integrala, 2 linguri cu seminte de pin, 2 linguri parmezan ras, un ardei iute tocat marunt, o mana de patrunjel tocat, 200 g de frunze de spanac (am luat o punga de spanac proaspat).

Mai intai am incins cuptorul la 190 de grade si am cot ardeii taiati pe jumatate si stropiti cu ulei de masline si presarati cu piper proaspat rasnit, intr-o tava cu hartie de copt. Le-a luat cam 20 de min sa se inmoaie putin, fara insa a-si pierde fermitatea.

In cele 20 de min, am spalat si am oparit spanacul - adica l-am pus intr-o strecuratoare peste care am turnat incep aprox. 2 L apa clocotita. L-am lasat putin sa se raceasca, apoi l-am stors de excesul de apa si l-am pus deoparte. Tot in cele 20 de min am prajit painea (la cuptor, ca mi s-a stricat prajitorul de paine), am maruntit-o si am amestecat-o cu semintele de pin, patrunjelul, parmezanul, ardeiul iute si uleiul de masline (cele 2 linguri ramase de la stropit).

Am scos ardeii de la cuptor, am distribuit frunze de spanac oparite pe fiecare jumatate, apoi am umplut bine cu amestecul de paine si am mai dat la cuptor pentru 15 min.

Un deliciu usor si aromat, perfect si a doua zi, in casoleta la birou. Pofta buna! 

Bonus:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu