miercuri, 16 noiembrie 2011

Pranzul de duminica // Foccacia



Pe repede-inainte:
- 500 g faina alba 3  nule
- 1 pachetel si jumatate de drojdie uscata
- o lingurita sare fina
- 6 linguri ulei de masline
- o lingurita sare grunjoasa/ de mare

Faina intr-un castron incapator, in mijloc un mic crater in care punem drojdia, sarea fina si 4 linguri de ulei de masline. Apoi se adauga incet, amestecand continuu 300 - 350 ml apa calduta. Se presara faina pe blatul de lucru si se framanta bine aluatul, pana incepe sa se incinga. Se aseaza intr-un vaz uns cu putin ulei, se acopera cu un servet umed si se lasa la crescut intr-un loc ferit de curenti de aer rece timp de 2 ore. Se scoate din castron si se ia la pumni la propriu, fara mila, insa cu energie pozitiva. Se intinde intr-o tava si se mai lasa o ora la crescut, pana ce aluatul devine moale si pufos. Se incinge cuptorul la 240 grade, se amesteca uleiul ramas cu putina apa si se "canta la pian" pe foccacia cu degetele inmuiate in amestecul de ulei cu apa. Se presara cu sare grunjoasa (acum e vremea de rozmarin sau cimbru sau masline sau ce va mai place sa puneti deasupra), se reduce temperatura la 220 grade si se coace pentru aprox. 20 min. Reteta bullet proof.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu