miercuri, 5 octombrie 2011

Vita cu legume chinezesti la wok

Cand tii regim alimentar, mesele tale se compun din variatiuni pe tema impusa: carne alba sau rosie cu legume sau salata. E simplu, insa ca sa nu ajungi pe culmile plictiselii, dupa care sa cazi in prapastia poftelor, trebuie sa diversifici putin. Nu poti sa functionezi numai cu piept de pui cu salata. Mai inserezi o frigaruie, un dressing fistichiu, un broccoli la abur. Sau, in cazul de fata, legume chinezesti perpelite in wok impreuna cu fasiute de pupla pe vitel: delicios, dietetic, conform.


Am descoperit punga de legume in frigiderele de la Selgros si nu am rezistat in fata componentei - mazare dulce, baby morcov, morcov galben, castane de apa, germeni de fasole. Am mai luat o bucata de pulpa de vitel rosie si frumoasa si am pornit spre casa, cu ganduri mari.

Am incins wok-ul si cateva picaturi de ulei de susan. Am taiat o treime din bucata de carne in fasiute subtiri pe care le-am calit bine, dupa care le-am scaldat in sos de soia si am adaugat legumele vesele. Am lasat 5-6 minute, am mai picurat cativa stropi de sos de peste si .. gata. In 10 minute aveam masa gata, cu tot cu sesiunea foto :-).

Pentru varianta "diet free" puteti alatura cateva linguri de orez peste care sa picurati sos de soia. In acest caz, cantitatea de legume ajunge pentru doua portii.

Pofta buna!

Un comentariu:

  1. Buna idee si eu sunt la cura si chiar e binevenita. Daca mai ai ceva conform, astept cu mare interes.

    RăspundețiȘtergere