joi, 6 octombrie 2011

Supa crema de ardei gras cu naut prajit

Pentru ca am primit solicitari de mai multe retete dietetice si/sau conforme cu dietele si pentru ca sunt chiar eu in the middle of one, sa continuam... Reteta de mai jos e o incununare prefecta a zilelor caldute de toamna de care ne bucuram. V-o recomand chiar daca nu sunteti preocupati de silueta, ci pur si simplu sunteti pasionati de supele crema, sau vreti sa incercati si altceva.


Pentru supa avem nevoie de 1 kg ardei gras verde, galben/ portocaliu si capia rosu (combinatia va asigura culoarea ruginie, de toamna), 2 ardei iuti, 1 ceapa, 1 L de supa de legume (cub), 2 -3 linguri de ulei de masline, 2-3 ramurele de cimbru proaspat (in lipsa, o lingurita de cimbru uscat). Procesul de preparare este cum nu se poate mai simplu: ardeii se spala si se curata de seminte, se taie fasiute lungi, si se pun la calit in uleiul incins, alaturi  de ceapa tocata marunt. Se soteaza 5-6, dupa care se adauga ramurelele de cimbru si se mai lasa 10 min la foc mic, pana se inmoaie usor. Intre timp, se prepara supa de legume si se adauga peste ardeii sotati, dupa care se lasa sa fiarba in jur de 25 de min. Se da prin blender toata compozitia si.. gata.

Fiind destinata dietei, nu incape vorba de crutoane, bineinteles. Asa ca nautul prajit mi s-a parut cea mai neobisnuita si inedita alegere. La fel de usor de preparat. Doua cutii de naut prefiert se scurg si se spala bine. Se lasa la uscat, dupa care se tamponeaza cu prosoape de hartie. Separat se pregateste amestecul de condimente - 2 linguri de ulei de masline, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita piper negru macinat, 1/2 lingura praf de chili, 1/4 lingurita praf de chimion, 1/4 lingurita boia dulce, 1/4 lingurita praf de usturoi. Eu am ales ceva mai spicy, insa puteti sa combinati ce condimente va plac mai mult. Se amesteca boabele de naut cu compozitia rezultata pana ce sunt bine unse, apoi se aseaza in tava cu hartie de copt si se dau 30-40 de minute la cuptorul incins in prealabil la 180 de grade. Pe parcurs, se mai scutura de cateva ori tava, asa, ca sa asiguram o rumenire uniforma pe toate partile. Noua ne-a placut. Mie mai ales (am agreat intern, ca dupa fiecare supa crema urmeaza ceva traditional :-)).

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu