marți, 11 octombrie 2011

Piept de pui marinat la cuptor cu grapefruit

Intrerupem putin programul de asezat muraturi asortate in borcane frumoase, de indesat castraveciori in otet si in saramura, de uscat rosii coapte si inecat in ulei de masline, de injumatatit prune pentru dulceata (cu pretul unghiilor maro si a pielii de o culoare indoielnica :)). Intrerupem, ca trebuie sa mai si mancam. Dietetic, bineinteles.



Ca sa ai parte de un piept de pui fraged si suculent, trebuie sa planifici de seara pentru a doua zi la pranz: minunatul trebuie sa aibe timp de imbibat cu marinada pe care o prepari asa: 1 lingura ulei de masline, 1 lingura otet de vin rosu, 1 lingura busuioc proaspat tocat fin, 1 lingura ceapa rosie tocata, 2 lingurite sare, 1 lingurita boabe de piper, 1-2 catei de usturoi presati. Toate astea se amesteca cu 2 bucati de piept de pui taiate in jumatate, se freaca bine bine si se lasa la frigider intr-o punga sigilabila (de tip zip lock de la IKEA).

A doua zi, se incinge cuptorul la 200 de grade, se pregatesc 4 bucati de hartie de copt se inveleste fiecare jumatate de pui individual, se aseaza in tava si se dau la cuptor pentru 30-40 min. Intre timp, se curata un grapefruit pentru fiecare portie - se curata de toate pielitele amare, sa ramana doar pulpa si suc, se decoreaza cu frunze de busuioc. Cand puiul este gata, se taie feliute si se serveste alaturi de grapefruit. Va provoc sa incercati buchetul acesta de arome - busuioc, piper, grapefruit. Este revelator.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu