sâmbătă, 29 octombrie 2011

Fursecuri "Degete de vrajitoare" pentru Halloween

Da, nici mie nu-mi vine sa cred, dar iata-ma pregatind prajiturele pentru Halloween. Stiu, sarbatoare importata, americanisme, nu dati cu piatra. Mai intai priviti mai jos si.. poate vi se face pofta :-)




Pentru 24 de degete:

- 2 oua (unul intreg si un galbenus). Pastrati al doilea albus pentru ungerea degetelor
- 1 plic de esenta de vanilie Bourbon
- 115 grame de unt frecat si scurs de lichid
- 65 grame de zahar pudra (1/2 cup)
- 5 linguri de zahar tos (60 grame)
- putina sare
- 235 grame faina (1 2/3 cup)
- 30 - 40 de migdale (mai multe, ca sigur veti si rontai cateva...)
- putina cacao pudra

Ouale impreuna cu cele doua tipuri de zahar, esenta de vanilie si sarea se freaca bine pana devin spumoase. Preferabil cu o lingura de lemn. Incorporati apoi untul frecat, dupa care faina, amestecand continuu. Inveliti coca intr-o folie de plastic si lasati-o in frigider pentru o ora. Timp suficient sa pregatim "unghiile".  

Se fierbe o cana de apa intr-un ibric, si se oparesc migdalele timp de 3 minute. Apoi se clatesc cu apa rece si se decojesc cu usurinta. Se taie jumatati.

Se aseaza hartie de copt intr-o tava, apoi se modeleaza cilindri din coca, e ciupesc din loc in loc (ceea ce ulterior vor deveni nodurile roase de artrita ale vrajitoarei) si se zgarie usor cu un cutit pe latime (ceea ce ulterior va deveni pielea crapata a vrajitoarei). Se pensuleaza cu albus, apoi se lipesc jumatati de migdale in capatul fiecarui deget si se lasa inca 15 minute in frigider. Intre timp se incinge cuptorul la 175 de grade. Degetele se coc pe gratarul din mijloc pentru 12-15 minute.

Se scot pe un gratar la racit, si se prafuiesc usor cu cacao, folosind o pensula subtire. Sunt foarte haioase si extrem de bune :-)






Un comentariu:

  1. Hehe superbe degetele, ce o sa le placa copiilor. Notata ideea pt la anu':)

    RăspundețiȘtergere