marți, 26 iulie 2011

Rosii umplute cu mazare si ton



Seara de vara. Foiletonul "Trebuie sa slabesc", partea a 7-a, episodul 5496. In afara de ora la care am pregatit aceste rosii umplute, totul la ele este inofensiv. Am avut 4 rosii mari pe care le-am decapitat, dupa care le-am golit de continut cu o lingurita, pastrand pulpa. Am pus o punga  de 450 g de mazare la oparit in apa clocotita cu sare, pentru 2 minute. Am pregatit o maioneza simpla, mai aproapde de aioli de fapt, din 3 catei de usturoi zdrobiti, un galbenus de ou, o lingurita de mustar, 200 ml ulei de floarea soarelui, sare, piper si o lingura ulei de masline. A fost gata in 5 minute, folosind telul de la mini-robotul Braun. Am pus pulpa de rosie la scurs, apoi am tocat-o, am amestecat-o cu o conserva de ton in suc propriu, scurs si el si cu mazarea racorita. Toate s-au imprietenit perfect cu maioneza, apoi au mers sub forma de  2-3 linguri in fiecare rosie, acoperite cu capacul. Racoritor, satios, usor. Pofta buna!

2 comentarii: