duminică, 17 iulie 2011

Piept de pui in manta de parmezan cu dressing de iaurt

Ce sa facem cand se dau patru bucati piept de pui, cateva rosii, iaurt, pesmet si parmezan? Un pui fain de tot, rumenit in cuptor, neprajit si crocant, in acelasi timp, alaturi de o salata simpla cu rosii si castraveti plus un dressing racoritor de iaurt, cu putin usturoi.

Ingrediente:
- 4 bucati piept de pui dezosat, fara piele
- 200 g iaurt
- 400 g pesmet
- 100 g parmezan proaspat ras
- 1 legatura de patrunjel tocat

Puiul se spala si se sterge cu hartie de bucatarie, apoi se scufunda da prin iaurt pe ambele parti, dupa care prin pesmetul amestecat cu parmezan si patrunjel tocat. Puiul astfel imbracat  se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se stropeste cu  putin ulei de masline si se lasa in cuptorul incins la 180 grade pentru 30 - 40 min, intorcand la 15 - 20 min.

Pentru dressing se amesteca 200 g de iaurt cu 3 catei de usturoi presati, cateva frunze de menta tocate marunt, alaturi de putin patrunjel si cu 2 linguri de suc de lamaie. Se taie cubulete 4 rosii si 4 castraveti si se servesc alaturi de pieptul de pui crocant, insotind perfect gustul dulce-acrisor al invelisului de parmezan. 

  
Alaturi, bineinteles un sprit rece. De data asta, Sarba de Cotesti.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu