miercuri, 27 iulie 2011

Budinca de orez cu compot proaspat de fructe


Va vine sa credeti sau nu, duminica la pranz eu si C. ne uitam impreuna la Jamie Oliver 30 minutes meals pe TVR 2. Evident fascinati de pieptul de rata cu megacrutoane si de desertul lui super rapid si aratos, in acelasi timp. E simplu de facut si e atat de bun... Budinca de orez cu compot proaspat de fructe.

Pentru budinca de orez (care seamana putin cu clasicul orez cu lapte, insa e putin mai groasa)
- 1 cana orez
- 2 cani apa
- 2 cani lapte
- 200 ml smantana lichida pentru gatit
- 2 linguri de zahar

Se fierbe apa, se spala orezul si se pune in apa fiarta. Se lasa pana se umfla, dupa care se adauga laptele, smantana si zaharul. Se amesteca din cand in cand, sa nu se prinda. Se lasa la racit.

Pentru compotul proaspat de fructe
- 2 portocale
- 3-4 nectarine si piersici
- 2 linguri de zahar pudra

Se rade intr-o cratita coaja de la o portocala cu un decojitor, apoi se storc ambele portocale si se pun la fiert. Se adauga cele 2 linguri de zahar pudra, apoi nectarinele si piersicile taiate felii/ jumatati. Se lasa la fiert 10 min cu capac, dupa care 10 min fara capac. Dupa ce a lasat capacul deoparte, Jamie a mai pus o mana de afine frumoase. Se lasa la racit.

Pentru topping-ul de migdale
- o mana de fulgi de migdale (am avut migdale intregi pe care le-am tocat)
- 2 linguri de zahar pudra
- ulei de masline

Se unge o tava cu cateva picaturi de ulei de masline, se spala migdalele sub jet de apa, intr-o strecuratoare, se pune zaharul pe migdale, astfel incat sa se lipeasca de acestea, dupa care se aseaza in tava si se dau la cuptorul incins la 180 de grade pentru 10-15 minute, sau pana sunt rumenite.

Pentru servire, se aseaza budinca de orez intr-o farfurie incapatoare, se acopera cu compotul proaspat de fructe, se presara cu migdale si cateva frunze proaspete de menta si se savureaza. Este atat de simplu si atat de bun! Incercati. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu