joi, 23 iunie 2011

Parfait de ciocolata alba cu menta

Cum sa ne pregatim in fata unei zile caniculare asa cum se anunta cea de astazi? Sa bem multa apa si sa stam mult la birou, la aer conditionat, nu? Glumeam, cel putin cu a doua parte. Mai bine sa pregatim un desert rapid si racoritor, cum este cel pe care vi-l propun mai jos.


Conform Wiki, Parfait inseamna perfect in limba franceza (serios?!) si in bucatarie este utilizat pentru a impersona un desert inghetat pe care francezii  l-au inventat inca din 1894. Ce bun...

Ingrediente pentru o portie de familie (in jur de 8 portii):
- 175 g ciocolata alba menaj
- 500 ml smantana lichida pentru frisca
- 3 galbenusuri
- 2 linguri de zahar
- 25 g frunze proaspete de menta

Pentru inceput, aducem la punctul de fierbere jumatate din cantitatea de smantana, pe care apoi o turnam deasupra cicolatei albe rupta bucatele si o amestecam cu grija, pana se topeste ciocolata (cam ca la ganache). Apoi batem cele 3 galbenusuri cu zaharul, pana cand devin spumoase. Separat, mixam rapid smantana pana se transforma in frisca ferma. In timpul asta ar fi trebuit ca ciocolata sa se fi topit in smantana fierbinte. In cazul asta, turnam incet acest amestec peste galbenusurile batute, incet, amestecand astfel incat sa nu transformam totul intr-o omleta. Apoi incorporam frisca si frunzulitele de menta tocate marunt. Invelim o forma de chec sau orice alta forma in folie alimentara, turnam compozitia in forma, o acoperim cu folia ramasa si o lasam in congelator in jur de 5 ore. Dupa care savuram cremozitatea ciocolatie, inviorata de prospetimea mentei proaspete. Un deliciu!


Pofta buna!
Sursa reteta: Furnicuta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu