miercuri, 1 iunie 2011

Ciuperci umplute la cuptor


Iubesc ciupercile, in orice forma - galbiori, hribi, ghebe, chiar si banala champignon de supermarket. Bineinteles ca la vederea unei casolete cu 8 astfel de champignoane maari, mi le si imaginez rumenite, umplute cu ele insele, aromate sub o palarie de branza. 
Zis si facut:

- 8 ciuperci champignon mari
- 2 fire ceapa verde (merge si o ceapa mica uscata)
- patrunjel
- o felie de branza (care ne place sau de care avem prin frigider, merge si cascaval)
- sare, piper
- ulei de masline

Ciupercile se spala temeinic si li se rup piciorusele, cu grija, fara a afecta palaria. Piciorusele spalate si ele bine se toaca marunt si la fel se procedeaza cu ceapa si patrunjelul. Se incing cateva picaturi de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta si se rumeneste putin ceapa, pana devine translucida, apoi se adauga piciorusele de ciuperci tocate. Se lasa pe foc pana se evapora apa pe care o lasa ciupercile. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade, se aseaza o foaie de hartie de copt intr-o tava, se potrivesc frumos ciupercile si cu ajutorul unei lingurite, se umplu pana la refuz cu amestecul de picoruse cu ceapa. Se dau la cuptor pana se rumenesc. Cu 5 minute inainte sa fie gata se scot din cuptor si se aseaza deasupra fiecareia cate un patratel de branza. Se mai lasa 5 min la cuptor, gratinandu-se frumos.
Pot fi servite ca garnitura, aperitiv sau chiar ca fel principal pentru ca sunt delicioase, hranitoare si pline de proteine.
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu