miercuri, 15 iunie 2011

Ciulama de hribi

Din nou, variatiuni pe minunata tema Ciuperci. Din partea mea, cu cat mai aromate, cu atat mai bine. De o vreme gasim in super(hiper) market-uri pungute cu ciuperci uscate (hribi, ghebe, manatarci). De data asta, am ales hribi (funghi porcini, cum mai gasiti in meniurile restaurantelor sau prin retete) si am decis sa ii scald intr-o baie de lapte si sa ii transform intr-o ciulama fina si parfumata.

Am rehidratat ciupercile, urmand instructiunile de pe cutie (fierbere 5-10 min, dupa care repaos o ora in apa rece). Am tocat 3-4 fire de ceapa verde si le-am calit in putin ulei de masline. Cand au devenit translucide le-am alaturat 2 catei de usturoi presati, apoi ciupercile pe care le-am lasat putin la inabusit, cu capac.


Apoi am adaugat o cana de lapte amestecat cu doua linguri de smantana si o lingurita de faina. Si-am mai lasat o vreme pe foc


Am sarat, am piperat, am amestecat si-am servit fierbinte, garnisit cu patrunjel proaspat tocat. Simplu, nu?



Merge perfect alaturi de o mamaliguta vartoasa.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu