duminică, 29 mai 2011

Pui marocan cu masline si lamaie

Avem invitati intr-o seara lucratoare, asa ca se cere ceva rapid si bun de potolit gurile infometate. Sunt la birou, deci no access la carti de bucate, reviste imbietoare si alte surse de inspiratie. But, plenty of access la internet. Din doua miscari ajung pe blogul picant, unde dau de puiul marocan cu masline si lamaie, care indeplineste toate criteriile.

Am respectat intocmai reteta, folosind:
- o casoleta de pulpe superioare de pui , cu piele si os (din pacate erau doar 5 inauntru, iar eu mizam macar pe 6...)
- 2 cepe rosii taiate in patru
- o lamaie taiata feliute
- 6 catei de usturoi nedecojiti
- 200 gr masline verzi la care le-am scos samburii in 2 timpi si 3 miscari, presandu-le cu fundul unei cani
- 200 ml vin alb
- sare, piper, ulei de masline
- patrunjel (ar fi trebuit, daca nu uitam sa cumpar)

Am spalat bine puiul, l-am uns cu putin ulei de masline, l-am asezat in tava, impreuna cu ceapa, cateii de usturoi nedecojiti si lamaia, l-am inecat in vin si l-am acoperit cu doua straturi de folie de aluminiu. L-am bagat la cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 30 min. Dupa ce s-a scurs timpul, am scos folia de aluminiu, am presarat maslinele si am mai dat la cuptor 15-20 min, pana s-a rumenit.

In timp ce puiul se cocea in legea lui, am zis sa fac si o garnitura pe masura, asa ca am luat o punguta de cuscus de 250 gr (a fost mult si pentru 4 persoane), am fiert 4 cani de apa cu frunza de dafin, sare, 2 cuisoare, praf de chimen si putin sofran. Am pus peste cuscus si am acoperit cu folie de plastic, lasandu-l sa se abureasca singur, 5-6 minute. Am pregatit legumele: 2 ciuperci champignon mari, taiate felii, un dovlecel, cateva rosii si un ardei gras. Le-am sotat pe toate in putin ulei de masline, asa ca au ramas crocante si vii. 


Intr-o ora a fost totul gata, cu aranjatul mesei cu tot. Dupa ce-am dat gata tot, am avut suficient timp sa ne bucuram de berile belgiene primite in dar, double brewed, triple brewed, de la 7% alcool in sus. Bine c-au fost sticlele mici, ca altfel cine stie...
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu