miercuri, 11 mai 2011

Pui lipicios cu lamaie si miere


In lipsa de idei, cand nu ai chef sa rasfoiesti cartile de bucate sau teancul de reviste in cautarea unei retete care sa-ti faca cu ochiul, te sfatuiesc sa intri pe youtube si sa tastezi linistita in casuta de cautare Gordon Ramsay. Vei gasi o multime de retete, tehnici de taiere, episoade din F-word sau pe Gordon in postura de invatacel (da!!) in arta sushi-ului sau in cea a rasucirii taiteilor. Asa am facut si eu si am gasit aceasta minunata reteta de pui lipicios cu lamaie si miere.

Ce spune Gordon ca ne trebuie:
- 4 pulpe inferioare de pui
- sos de soia
- 2 lamai
- cimbru proaspat

Pulpele se cresteaza la 1 cm de capatul osului, se "dezbraca" de pielea crestata si li se reteaza capetele oaselor. Pulpele astfel crestate se aseaza in tigaia cu ulei incins, se sareaza si se pipereaza. Se stropeste cu putin sos de soia si se intorc de pe o parte pe alta astfel incat sa se patrunda bine (tehnica de crestare si taiere a osului ajuta semnificativ in acest sens - asta pentru cele care au mai incercat ciocanele pane si le-au iesit oarecum.. in sange).  Se taie o lamaie in felii groase si se aseaza peste pui in tigaie. Sucul de la jumatate din cealalta lamaie se stoarce peste puiul din tigaie si se lasa putin la caramelizat. Se presara frunzele de la cateva fire de cimbru. Pentru a-si merita categoria lipicios, se adauga 1 lingura serioasa de miere cu aproximativ 5 minute inainte ca puiul sa fie gata. Se toaca o mana de patrunjel deasupra si se mai lasa putin. Se serveste cu pure de cartofi. Usor - de facut si de digerat.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu