miercuri, 4 mai 2011

Pate de ficat cu stafide si vin


Cremos, parfumat, surprinzator - aceasta reteta de pate de ficat mi-a depasit toate asteptarile. Foarte usor de preparat si foarte amuzant de privit in ochii mirati ai celor care musca din prima felie.

- 1 casoleta de ficatei de pui
- 1 lingura de unt
- 100 ml smantana pentru gatit
- 100 g de stafide
-  2 catei de usturoi
- cateva frunze de busuioc
- vin alb

Stafidele se pun in vin cat sa le acopere si se incalzesc pana se "expandeaza" (varianta rapida - la microunde). Ficateii de pui se spala bine, se curata si se usuca cu hartie de bucatarie, dupa care se rumenesc usor in untul incins, pana isi pierd culoarea rosie. Se transfera totul intr-un bol si se mixeaza cu blenderul impreuna cu cateii de usturoi dati prin presa, frunzele de busuioc, smantana si doua linguri din vinul in care au fiert stafidele. Gustati, si daca simtiti ca trebuie, adaugati sare. 

Ca sa aveti parte de o prezentare teatrala, asezati intr-un castronel folie alimentara, apoi presarati pe fund stafide cat sa il acopere, dupa care turnati pate-ul, de care, apropos, nu trebuie sa va speriati ca e mai lichid decat cum stiti ca ar trebui. Dati la frigider cateva ore si se va intari perfect. Inainte de servire, rasturnati catronul peste o farfurie si dezlipiti usor folia alimentara. Senzatie!
Si pofta buna! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu