duminică, 8 mai 2011

Mic dejun de weekend - quesadilla cu omleta, sunca si bacon



Ca de obicei, in weekend micul dejun contine variatiuni cu tema impusa: Oua. Ne place quesadilla si, cum important este principiul de baza in pregatirea ei, am decis ca umplutura poate fi adaptata. Asa ca am pregatit o omleta din 4 oua batute cu sare si piper si agitate bine in tigaia cu unt incins (1 lingura). Am taiat cubulete doua felii groase de sunca (in cazul de fata, muschi Azuga), am dat prin razatoare 200 g cascaval, am tocat marunt 4 cepe verzi mici, am luat 4 foi de tortilla (de la Selgros, unde gasiti 3 dimensiuni, mici, medii si mari. Eu am ales medii pentru ca se privesc perfect pe tigaia mea pentru clatite). Am luat o farfurie, am asezat o foaie de tortilla, am pus jumatate din omleta deasupra, incercand sa o distribui cat mai egal, apoi am presarat deasupra cubulete de sunca, cascaval si ceapa verde. Am acoperit cu alta foaie de tortilla si am asezat in tigaia in care in prealabil am incins jumatate de lingura de unt. Am lasat 2-3 minute pe fiecare parte. Am repetat operatiunea cu inca doua foi de tortilla. Apoi am scos pe un tocator de lemn si am taiat in sase felii pe care le-am servit fierbinti alaturi de chefir sau iaurt de baut, in functie de preferinta. Delicios, hranitor - de la 10 la 16 nu ne-a mai fost foame deloc.
Pofta buna!    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu