duminică, 15 mai 2011

Mic dejun de weekend - paine prajita cu pure de avocado si capere



Aseara am citit romane politiste pana la doua noaptea, asa ca m-am trezit tarziu si cu chef de a manca ceva fresh, dar consistent - am intentii mari: merg la piata, fac gratar (fara invitati, just for 2) si cine stie ce se mai iveste. Asa ca am nevoie de un energizant.
In frigider mai am un avocado cumparat destul de copt de vinerea trecuta - arata destul de bine si pare suficient de moale cat sa-mi imagine cat de usor va iesi din coaja si cat de aromat este. Mai vad niste lime, borcanelul cu capere si, gata micul dejun, cel putin imaginar.
Asez doua felii de paine intr-o tava, le stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline si le bag la cuptorul incins la 180 grade. Intre timp, tai avocado longitudinal, scot samburele si cu o lingurita scobesc toata pulpa intr-un bol - am avut dreptate, e copt de minune. stropesc repede cu zeama de la jumatate de lime, sa nu oxideze, pun sare, piper proaspat rasnit si putin ulei de masline si ma apuc sa-l zdrobesc cu furculita. Scot paine din cuptor, asez cate doua linguri sanatoase de pure pe fiecare felie, presar capere si savurez. Ah, cat de bun!
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu