luni, 30 mai 2011

Fursecuri cu banane si crema de Nutella


Fursecuri, dar mai bine-ar merge cookies, coapte tarziu in seara, cand mierla deja isi incepuse cantecul.
Sa incepem, dara, ca-s grabita. Azi merg la concert :-)

Pentru fursecuri:
- 275 g (2.5 cups) faina
- 2.5 g (1/2 tsp) praf de copt
- 2.5 g (1/2 tsp) sare
- 1 banana coapta si pasata
- 1 cutie mica iaurt simplu (150 g)
- 115 g unt la temperatura camerei
- 100 g (1/2 cup) zahar
- 100 g (1/2 cup) zahar brun
- 1 ou mare
- esenta de vanilie

Faina se cerne intr-un bol si se amesteca cu celelalte ingrediente uscate (praf de copt, sare). Banana pasata se amesteca cu iaurtul in alt bol. Untul se bate cu cele doua tipuri de zahar pana devine pufos, apoi se incorporeaza esenta de vanilie si oul si se bate in continuare. Se adauga jumatate din cantitatea de banana cu iaurt si jumatate din cantitatea de faina, amestecand continuu. Se repeta operatiunea pana cand toate cantitatile sunt incorporate in acelasi bol. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade, se tapeteaza o tava incapatoare cu hartie de copt si se aseaza sfere de aluat cu ajutorul unei linguri, avand grija de distanta dintre ele - daca este prea mica, se vor uni si-si vor pierde forma. Fursecurile se tin la cuptor in jur de 15 min, sau pana trec testul cu scobitoarea si au o culoare aurie si in casa miroase ametitor a banane.

In cele 15 min, este timp suficient pentru prepararea cremei. Avem nevoie de:
- 300 g Nutella
- 115 g unt la temperatura camerei
- 225 g zahar pudra
- 2 linguri de lapte sau smantana

Se amesteca untul cu Nutella, apoi se adauga zaharul pana sunt incorporate bine. Apoi se adauga cele doua linguri de lapte sau smantana si se bate pe repede inainte.

Cand fursecurile sunt gata, se lasa la racorit, se umple un con de ornat cu crema, se orneaza un fursec, se lipeste de celalalt si se gusta frenetic. Ah, este chiar bun, bunut...
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu