luni, 2 mai 2011

Chec aperitiv cu sunca, masline si cascaval

O reteta clasica, una din preferatele mele pentru mesele festive. Tot de pe masa noastra de Paste, din categoria Traditional.

- 300 g cascaval
- 300 g sunca presata/ muschiulet/ orice altceva din aceeasi categorie
- 4 oua
- 4 linguri smantana
- 4 linguri faina
- masline (mai puteti pune ciuperci, patrunjel)
- putin pesmet

Taiati cascavalul si sunca cubulete mici si amestecati-le cu ouale nebatute, smantana si faina. "Bateti in cap" cu latul lamei unui cutit cateva masline si apoi tocati-le cam la aceleasi dimensiuni. Amestecati-le in compozitie. Turnati totul intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul incins la 180 grade pana devine auriu. Cand e aproape gata, scoateti, pensulati putin ou batut deasupra si presarati cu putin pesmet. Pofta buna!

7 comentarii:

  1. nu se pune praf de copt deloc?

    RăspundeţiȘtergere
  2. Nu se pune praf de copt. Urmareste reteta si vei vedea :-)

    RăspundeţiȘtergere
  3. deci ouale nu se bat?

    RăspundeţiȘtergere
  4. Ouale nu se bat, se amesteca pur si simplu cu celelalte ingrediente. Sunt la "camera ascunsa"?

    RăspundeţiȘtergere
  5. :))) am incercat si eu , a iesit super bun

    RăspundeţiȘtergere
  6. Eu l-am facut exact dupa reteta scrisa si parerea mea e ca faina e prea putina.E prea lichid continutul. Si chiar daca se raceste nu e super ok.. Acum câtiva ani l-am facut dupa o alta reteta si a iesit mult mai bun.

    RăspundeţiȘtergere
  7. Smantana sa nu fie prea lichida - sa fie smantana fermentata, normala, nu din aceea pentru gatit. Cel din foto este facut exact dupa reteta pe care am dat-o si este tare, dupa cum se poate vedea, a fost taiat felii si se tinea bine.

    RăspundeţiȘtergere