marți, 26 aprilie 2011

Salata de creveti cu avocado pe frunze de andive


O salata proaspata si racoritoare potrivita pentru orice ocazie. Una din numeroasele salate de pe masa noastra de Paste, din sectiunea Exotic.

- o casoleta de creveti decorticati, refrigerati (nu congelati), minim 20 de buc
- 1 lingura ulei vegetal (floarea soarelui sau nuci)
- sucul de la 3 lime
- 2 fire ceapa verde
- 1 ardei iute rosu
- 1 lingurita ulei de susan
- 1 lingurita sare de mare
- 1 avocado bine copt
- frunze de andive

Spalati si stergeti crevetii cu hartie de bucatarie, apoi asezonati-i bine pe ambele parti cu sare si piper si lasati-i cateva minute. Incingeti uleiul vegetal intr-o tigaie si sotati crevetii pe ambele parti, pana devin opaci. Transferati-i pe o farfurie si lasati-i sa se raceasca putin, apoi taiati-i in bucatele de aproximativ 1 cm. In timp ce crevetii se racesc, adaugati intr-un bol sucul de lime, ardeiul iute curatat de seminte si tocat marunt, uleiul de susan, sarea si ceapa verde tocata (numai partea alba, pastrand-o pe cea verde pentru decor). Amestecati bine, apoi adaugati crevetii si mai amestecati pana cand totul este bine patruns. Tot pentru a se patrunde foarte bine, dati la frigider pentru 15 - 120 min. Inainte de a servi, curatati si taiati avocado in bucatele mici si amestecati cu crevetii, apoi puneti cate o lingura pe fiecare frunza de andiva si garnisiti cu frunzele de ceapa tocate marunt. Nu mancati frunzele de andive, pentru ca sunt amare si schimba totat gustul salatei.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu