miercuri, 13 aprilie 2011

Operatiunea "Sa golim congelatorul!"(3)

Sau cum am deschis primul sertar al congelatorului si ochii mi-au cazut pe un piept + o pulpa de curcan si pe o jumatate de punga de mazare. Ce sa le facem noi ca sa dea bine impreuna? Le mai alaturam 4 morcovi, o ceapa,  o telina radacina, un catel de usturoi, o legatura de ceapa verde, o mana de taitei de casa, sare si piper. 

Mai intai decongelam carnea, asa cum putem mai bine - daca nu ne grabim, atunci la temperatura camerei. Daca insa ne grabim, la microunde. Punem ditamai pieptul de curcan + pulpa la fiert in apa. Asteptam sa dea in clocot si adaugam sare, dupa care dam focul mic si incepem sa curatam spumele, pana ce ramane cat de cat limpede. Adaugam un morcov intreg, ceapa si telina, catelul de usturoi, cateva boabe de piper negru si lasam sa fiarba in pace. Intre timp, ne ocupam sa taiem rondele frumoase ceilalti 3 morcovi si ceapa verde (partea alba separat de frunze) sa spalam mazarea si sa ne gandim cum o sa facem cand curcanul o sa fie fiert. Cand acest moment se apropie, scoatem legumele fierte si le aruncam, apoi scoatem carnea de curcan si strecuram supa rezultata. Planul a fost sa folosim pieptul pentru supa, iar din pulpa sa facem a doua zi o salata tip boeuf. Asa ca desprindem pielea de pe piept, inlaturam micile zone cu grasime care au mai ramas si taiem frumos carnea in bucatele cat sa incapa in lingura. Punem din nou supa pe foc, adaugam rondelele de morcovi si pe cele de ceapa (partea alba) si lasam sa fiarba. Pana fierb, punem sa fiarba separat taiteii de casa, cateva minute, apoi ii clatim bine cu apa rece. Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam carnea, mazarea si taiteii, gustam, asezonam si inainte sa servim, presaram cu frunzele de ceapa tocate. Rezultatul: o supa versatila de curcan. De ce versatila? Thai look, Romanian taste :-)


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu