duminică, 17 aprilie 2011

Mic dejun de weekend: frittata cu branza si bacon


Cand ai oua proaspete in weekend e si pacat sa nu te folosesti de ele, mai ales atunci cand cunosti si gainile din bunavointa carora te hranesti. Daca e weekend, e mic dejun.
- 6 oua
- 6 felii de bacon (adica un pachet vidat de bacon feliat)
- 4 linguri de branza rasa (sau cascaval)
- hartie de copt

Se bat ouale rapid, de taie feliute/ cubulete bacon-ul, se amesteca toate impreuna cu branza si se toarna intr-o tava mica (patrata sau rotunda ~20cm) tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor 30 - 35 de min. In acest timp nu se sta :-). Se aseaza masa, se taie doua rosii si un castravete, se taie doua felii de paine, se curata doua frunze mari de salata, se face cafeaua si siropul de zmeura. Cand frittata este gata, se scoate usor din tava apucand hartia de copt cu grija si se taie in trei. Se aseaza cate o frunza de salata pe fiecare felie de paine si se potriveste deasupra cate o felie de frittata. Se serveste alaturi de rosii si castraveti, cu pofta si in tihna diminetii.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu