miercuri, 27 aprilie 2011

Labneh (pasta de iaurt cu menta)


Inca o reteta de pa masa de Paste, de data aceasta, din sectiunea Oriental. Labneh este o minunata pasta de iaurt, racoroasa si surprinzatoare, cremoasa, antrenanta pentru papilele gustative.

Pentru o consistenta perfecta am achizitionat o galetusa (850 g) de iaurt gras (Cedra de bivolita si de oaie cu 7%) l-am amestecat cu un praf de sare si l-am pus la scurs in strecuratoarea tapetata cu tifon (sau in filtre de cafea, daca utilizati). Pentru a-si lasa tot zerul, iaurtul trebuie sa stea minim 4 ore la scurs. Golind tot timpul recipientul de sub strecuratoare, veti observa cand nu mai lasa zer. Atunci puteti toca o mana de frunze de menta proaspata, pe care sa le amestecati in iaurt impreuna cu doua linguri de ulei de masline. Pentru decor, cateva masline si doi - trei stropi de ulei din aceleasi masline. Pasta de iaurt astfel pregatita ar trebui sa mai sada cateva ore pana la servire, pentru a fura parfumul subtil al mentei. Pe cat de simplu, pe atat de gustos si surprinzator.
Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Este preferata mea din bucataria libaneza. Ma intreb daca iese la fel daca folosesc iaurt slab in grasime, cum ar fi tnuva slim. Ca sa fie mai pe light... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Diana, poti incerca. Cred ca dupa ce vei scurge iaurtul de zer nu vei ramane nici cu jumatate din cantitate si am mari indoieli ca va fi la fel de cremos. Gustul, insa nu are cum sa fie foarte diferit. Deci, daca poti face rabat de la consistenta, go for it!

    RăspundețiȘtergere