marți, 5 aprilie 2011

Fursecuri cu crema de whiskey


Dupa trei pizza impartite la patru (o nebunie de ton cu ceapa rosie stropita cu ulei picant alaturi de o cumintenie de prosciuto e funghi) ne apuca pofta de dulce si ma apuc de copt. Scot sticla de Irish Cream (cat mai era din ea) pe care o cumparasem planificand aceasta runda de fursecuri. Nu e primul "ingredient" pe care il achizitionez pentru mancare si sfarseste consumat ca atare - la fel pateste si o sticla de coniac - mai e un sfert din ea si pariez ca atunci cand voi avea nevoie, nu va mai fi nici macar atat. 

Fursecurile le-am asamblat in 10 min, cu tot cu cantarit si masurat - iar lor le-au mai trebuit inca 10-12 min la cuptor ca sa ajunga ceea ce vedeti - o minunatie cu un strat subtire crocant, sub care se ascunde un miez pufos si aromat.

Pentru aproximativ 20 de fursecuri avem nevoie de:
- 1 1/2 cup de faina (~220 g)
- 3/4 cup cacao (~60 g)
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 5 linguri unt, amestecat
- 1/2 cup zahar alb (~100 g)
- 1/2 cup zahar brun (~100 g)
- 1 ou mare
- 250 ml crema de whiskey
- 1 plic esenta de vanilie Bourbon

Preincalziti cuptorul la 190 grade. Asezati deoparte o tava tapetata cu hartie de copt. Amestecati intr-un recipient faina, cacaoa, praful de copt si sarea. Separat, frecati bine untul cu cele doua tipuri de zahar aproximativ 3 min sau pana compozitia devine pufoasa. Adaugati oul si mai amestecati 2 min sau pana capata o consistenta pufoasa. Daca ati utilizat mixerul, acum e momentul sa selectati o viteza inferioara si sa adaugati gradual jumatate din amestecul de ingrediente uscate. Incorporati crema de whiskey si esenta de vanilie, amestecand cu grija, dupa care adaugati si restul de faina. 
Cu o lingura luati cantitati egale din aluat si asezati-le pe tava, la o distanta de cel putin 1 cm intre ele. Dati la cuptor pentru 10-12 min, imbatati-va cu mirosul si faceti ture pe langa gratarul pe care le scoateti pentru a se raci. Delicios!
Pofta buna! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu