luni, 21 martie 2011

Trufe cu unt de arahide trase in ciocolata



Trufele astea sunt la fel de bune pe cat de bine arata. Dupa ce treci de primul strat de ciocolata crocanta, rebela, intalnesti umplutura cu unt de arahide, parfumata si dulce. Problema e ca odata pornit, greu te mai opresti din gustat.

450 g unt de arahide varianta creamy se amesteca cu 450 g zahar pudra cernut si 225 g unt usor topit. Scopul este sa formam un amestec care sa nu se lipeasca de maini - ceea ce inseamna ca s-ar putea sa mai avem nevoie de zahar pudra. Se formeaza mici sfere care se aseaza pe o tava cu hartie de copt si se dau la frigider pentru 30 min. Intre timp se topesc 450 g ciocolata menaj (cu lapte/ amaruie/ alba - in functie de preferinte) fie la bain-marie fie in cuptorul cu microunde. Cand cele 30 de min s-au scurs, se scot sferele din frigider si se trec cu o lingurita prin ciocolata, asezandu-se pe aceeasi tava. Cand terminati, mai dati la frigider pana se intareste ciocolata. Acum sferele au devenit trufe. 80 de trufe.

Pofta buna! 

Un comentariu: