marți, 22 martie 2011

Supa mediteraneana de rosii cu busuioc


O supa la care munciti putin, dar merita, pentru aromele separate, dar impreuna totusi, ale rosiei, ardeiului copt incet si busuiocului pardalnic. Garantez ca dupa o lingura, daca ati trait ceva vacante in zone mediteraneene, it will all come back :-).

Pentru asta, luati 15-16 rosii, taiati-le o cruce in partea opusa de cotor si inmuiat-le 20-30 de secunde in apa clocotita. Luati o spumiera si scoateti-le intr-un vas cu apa foarte rece cam 1 min, pentru a opri procesul de gatire. Apoi, scoateti-le pe hartie de bucatarie si lasati-le la odihnit. Intre timp, puneti 3 ardei grasi rosii la copt. Cand s-au innegrit bine, ii scoateti intr-un vas acoperit. Curatati rosiile de coaja si taiati-le cubulete. Curatati si ardeii - de coaja si samburi - si taiati-i si pe ei cubulete. Puneti intr-o cratita 2-3 linguri de ulei de masline, aruncati ardeii la incins cu putina sare si lasati-i 5 min sa-si lase sucul parfumat. Curatati 1 catel de usturoi si dati-l prin presa, adaugandu-l peste ardeii care se perpelesc nerabdatori. Mai lasati 2 min dupa care adaugati rosiile taiate cubulete, inca putina sare si 2 linguri de otet de vin rosu. Amestecati si lasati la foc mic 10 min, timp pe care il folositi ca sa faceti 1L de supa de legume din cub pe care o adaugati peste rosii si le lasati impreuna inca 15 min la foc mic. Luati 2 maini de frunze proaspete de busuioc si presati-le bine in mojar, impreuna cu sare, 4-5 linguri de ulei de masline si 2-3 linguri de otet de vin rosu. Cand supa este gata, se serveste calda sau rece, cu o lingura de sos de busuioc deasupra. Se incanta papilele gustative cu ochii inchisi - astfel veti vedea marea, soarele, nisipul, taverna, fata de masa in carouri, pisica roscata, lipsa de griji. Vacanta!

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu