miercuri, 16 martie 2011

Pui thailandez cu taitei de orez



- 2 bucati piept de pui fara os si fara piele
- 2 linguri ulei vegetal (eu am folosit de susan, pentru a pastra aroma asiatica)
- 1 ceapa mica curatata si tocata
- 3 catei de usturoi curatati si tocati
- 1 ardei iute rosu uscat (am sfaramat in palma un ardei mic chili uscat)
- 3 fire de ceapa verde curatate si taiate pe diagonala
- 2 linguri sos soia
- putin zahar
- 1 ardei iute rosu fara seminte feliat pe diagonala
- sare si piper

Se taie pieptul cubulete, se asezoneaza cu sare si piper si se lasa deoparte. Se incinge uleiul intr-un wok sau intr-o tigaie adanca. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc la foc iute, apoi se alatura ardeiul uscat si bucatile de pui. Se prajeste totul 2 min sau pana carnea devine opaca. Se adauga ceapa verde, sosul de soia si zaharul si se mai lasa putin pe foc. La final,  se adauga ardeiul rosu feliat se amesteca bine si se opreste focul. Se serveste cu orez sau cu taitei de orez. Iute moderat, aromat, echilibrat de aciditatea sosului de soia si dulceata zaharului. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu