joi, 10 martie 2011

Napolitane ca la mama acasa

Sau prajitura cu Foi Lica. O pofta nebuna m-a apucat chiar in fata raftului din supermarket, la vederea pachetelor cu foi. Mi-am amintit de dialogurile de acasa:

Mama: Ce prajitura vrei sa facem?
Eu: Cu Foi Lica
Mama: Du-te si cumpara (si-mi scria o lista pe o hartiuta)

1 pachet de Foi Lica
1 pachet de margarina sau 250 g unt
zahar (1 cana pentru frecat cu unt si 1 1/2 cana pentru caramelizat)
1 cana de nuci taiate bucati mici
2 oua

Mama ma punea sa frec bine untul/ margarina cu 1 cana de zahar pana deveneau cremoase. Intre timp, ea topea zaharul pe foc mic, pana se carameliza. Eu tocam nucile in bucatele nu foarte mici (in varianta de astazi am pus nuci, migdale si alune de padure, pana am insumat o cana jumatate). Cand zaharul era caramelizat adaugam cate o lingura din crema de margarina/ unt, apoi nucile tocate si dadeam deoparte sa se racoreasca putin. Bateam ouale si le incorporam rapid in crema, astfel incat sa nu se tranforme in omleta. Puneam o foaie de napolitana intr-o tava, intindeam cateva linguri de crema, apoi puneam alta foaie, pe care din nou intindeam crema si tot asa pana terminam crema. Puneam deasupra hartie de bucatarie si ceva carti de bucate grele pentru a presa totul bine. Lasam cateva ore (grele!) si apoi mama taia bucatele de 2 cm x 2 cm. Mmmm. Bun si usor de facut.


Pofta buna!

2 comentarii: