duminică, 27 martie 2011

Mic dejun de weekend: quiche Lorraine

Nu stiu cum se intampla, dar parca sambata si duminica la micul dejun corpul (sau mai degraba creierul) meu are nevoie de oua, iar eu trebuie sa i le dau, pentru ca daca nici in weekend nu-ti faci poftele, atunci cand...
Astazi avem quiche Lorraine - una din cele mai simple variante de quiche (adica placinta) dupa cum veti vedea.




Pregatim aluatul fraged cu 30 de min inainte ca sa-i lasam si timpul de odihna in frigider. Trebuie sa va spun ca aluatul fraged din cantitatile din reteta mea va ajunge pentru doua tarte. Taiem 6 felii de bacon cubulete si le punem la prajit intr-o tigaie fara grasime. Intre timp batem intr-un castron 2 oua intregi si 2 galbenusuri, cu sare, piper si un varf de lingurita de praf de nucsoara. Adaugam 375 ml de smantana lichida pentru gatit si cubuletele de bacon prajite si scurse de grasime pe hartie de bucatarie. Intindem aluatul intr-o foaie suficient de subtire, il asezam intr-o forma de tarta, turnam umplutura si dam la cuptorul incins la 180 de grade, pentru 30 de minute. Pufos, delicat si foarte satisfacator pentru pofta de oua de weekend.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu