sâmbătă, 5 martie 2011

Mic dejun de weekend - cosulete gratinate cu rosii si bacon

E sambata si e timpul pentru mic dejun. O bucurie sa stii ca minutele de weekend se scurg in alta directie si cu alta viteza. Sari din pat si te indrepti spre bucataria invaluita de soarele cald al diminetii. Mirosul cafelei proaspat rasnite este apetisant si nu rezisti sa nu iti inmoi buzele in spuma cremoasa a espresso-ului, in timp ce te indrepti spre frigider. Vezi un rest de aluat fraged ramas de la tarta de spanac, vezi rosii, vezi bacon, vezi oua si vezi smantana. Vezi cosulete cu bacon si rosii, pline de smantana cu ou si date la cuptor. Fierbinti, langa o citronada cu menta.


Ungi cu putin unt formele pentru birose si presari faina in fiecare locas. Intinzi repede foaia de aluat fraged si tai forme rotunde pe care le potrivesti frumos in tava. Tai bacon-ul feliute subtiri si il incingi serios in tigaia fara ulei, pana se rumeneste frumos si poate fi scos pe hartie de bucatarie la odihnit. E timpul sa tai rosiile felii, sa le cureti de seminte, sa le tai cubulete si sa le arunci cateva minute in tigaie. Spargi un ou intr-un bol si il bati bine cu cateva linguri de smantana pentru gatit, sare si piper. Incingi cuptorul la 180 de grade. Pui bacon rumenit si rosii in fiecare forma, apoi acoperi cu ou si smantana si dai la cuptor pana devin aurii.

Pentru citronada, storci 4 portocale si o lamaie, adaugi apa minerala si cateva frunze de menta proaspata

Servesti in ritm de weekend. E sambata si e timpul pentru mic dejun.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu