joi, 3 martie 2011

Cupcakes cu portocale

Site-urile americane abunda in retete de cupcakes... Citindu-le, poti sa-ti imaginezi usor cat de delicioase sunt. Un singur obstacol intre reteta si cuptor - masurile cups. Am cautat in magazinele de specialitate, n-am gasit. Am cautat in magazinele de specialitate on-line, n-am gasit. La o raita prin Carrefour, am gasit un set de plastic (chiar daca nu sunt adepta plasticului, in fata lor, n-am rezistat, gandindu-ma la zecile de retete cu cups care ma asteptau cuminti).


Pentru cupcakes cu portocale aveti nevoie de:
- 1 ¾ cup faina pentru prajituri (650)
- 1 cup zahar
- 1/2 lingurita sare
- 2 ½ lingurite praf de copt
- 2 oua, galbenusuri separate de albusuri si albusurile batute spuma
- 1 plic esenta vanilie bourbon
- 1/2 cup suc de portocale proaspat stors
- 125 g unt moale

Amestecati untul cu zaharul, galbenusurile si vanilia intr-un bol pana compozitia devine cremoasa.
Separat amestecati ingredientele uscate - faina, sarea si praful de copt. Incorporati incet compozitia astfel formata peste crema de unt, adaugand din cand in cand din sucul de portocale. La final, incorporati incet si albusurile batute spuma, amestecand de jos in sus. Pregatiti tava de cupcakes cu hartia speciala si umpleti fiecare hartie pana la jumatate. Coaceti 20 de minute in cuptorul incins la 180 grade, sau pana trece de testul cu scobitoarea. La final scoateti pe un gratar la racorit.

Pentru icing aveti nevoie de:
- 1 ½ cups zahar pudra
- 1/8 lingurita de sare
- 1 lingura coaja rasa de portocala
- 3 linguri de unt topit
- 2-3 linguri suc de portocale proaspat stors

Amestecati toate ingredientele si garnisiti cupcakes-urile pe care le-ati lasat sa se raceasca de tot. Presarati bombonele de decor, pentru un plus de culoare. Si mancati, ca e tare bun.


Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu