miercuri, 30 martie 2011

Briose cu praz si branza Cheddar


Miercuri seara am inceput a rasfoi teancul de Good Food si teancul de carti de bucate in cautarea a 4 retete care sa compuna un meniu de weekend, pentru 4 persoane. Aperitivul selectat a fost Briose cu praz si branza Cheddar, din Good Food martie 2011, pagina 37. 
Sa incepem cu ingredientele pentru 10 briose:
- 175 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita praf de nucsoara
- 50 ml lapte
- 1 ou batut
- 100 ml ulei vegetal
- 1 praz tocat marunt
- 75 g branza Cheddar rasa

Se amesteca ingredientele uscate (faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, nucsoara), apoi se incorporeaza cele lichide (laptele oul batut, uleiul), se adauga cu grija prazul tocat si branza.
Se pregatesc formele de briose cu hartii, se aseaza cate o lingura din aluatul format, sau pana se umplu egal 10 forme si se dau 25 min la cuptorul incins la 160 grade. Simplu, nu? Gustos, satios, primavaratic, numai bun de servit impreuna cu mama, pe o banca in Cismigiu, alaturi de un croissant cu Cheddar si chives, intr-o Joi insorita.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu