marți, 15 februarie 2011

Varza de Bruxelles gratinata


Sa continuam a insirui bucatele pregatite in recenta operatiune. Varza de Bruxelles a sfarsit oparita in apa vreo 10 min. Scursa si racorita s-a odihnit putin intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet. Pentru a lega verzele am batut 2 oua cu 200 g branza telemea rasa, le-am amestecat cu 100 ml lapte si 2 linguri sanatoase de smantana. Am inecat totul in compozitia de mai sus, am presarat pesmet si parmezan pentru o rumenire ideala. Excelenta combinatie - verzele ferme, nici moi, dar nici tari, invaluite in savoarea fina a gratinului. Pofta buna!

Noi am servit alaturi de aripioare marinate, cumparate ca atare in casoleta si aruncate sub grill-ul necrutatot al cuptorului, pe gratar, cu o tava plina cu apa sub. Astfel, s-au rumenit fara a deveni uscate. Delicios.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu