miercuri, 9 februarie 2011

Tartine cu somon si sos de mustar

Ieri am dat o raita prin magazinul de papica de la IKEA si n-am plecat cu mana goala. Prima care mi-a cazut in cos a fost o punga de faina pentru paine cu merisoare (suna bine, nu?). Asta o sa sfarseasca in masina de paine, impreuna cu pachetelul de drojdie atasat. Si daca tot am pomenit de merisoare, am bagat si o sticla cu sirop din aceleasi fructe, ca tare fain mai merge cu apa minerala. M-am gandit si la desert (bineinteles, cine sa nu se gandeasca, eu? mama si tata dulciurilor?) si am scapat in cos si o cutie cu tarta cu migdale (mandeltarta, cea cu glazura alba).

Mi-a placut cum arata somonul afumat si dupa ce-am aruncat in cos un pachet de 200 g, am mai pus si o punga de jumatati de chifle presate si uscate, din faina integrala. Mi-am imaginat cum o sa le incalzesc usor la microunde, 1 min, nu mai mult, la putere minima. Cum o sa le ung cu putin unt, cum o sa portionez somonul si o sa-l asez frumos pe painica, cum o sa fac un sos din 2 linguri de smantana, 1 lingura de mustar simplu, o lingura de mustar boabe, o lingura de capere, o mana de marar tocat, putina zeama de lamaie si piper. Si, cum de la imaginatie la realitate nu e decat un pas, atunci cand iti doresti cu adevarat, am dat fuga acasa si... iata ce a iesit.



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu