vineri, 18 februarie 2011

Tarta cu spanac


Am luat 3 legaturi mari de spanac (nu va uitati ca e mult, ca in final raman doua maini de frunze oparite). Le-am curatat (vai ce-mi mai place sa curat spanac… sa rup frunzulica cu frunzulica de pe tulpina, sa le uit in apa multa la linistit pana se lasa nisipul pe fundul vasului, sa repet operatiunea de vreo 3 ori… but, there’s no taste like spinach taste – Popeye stie).
Am taiat bacon (sau kaizer) feliute – cam doua maini bune, am tocat marunt o ceapa si un catel de usturoi. Am pus kaizer-ul la prajit intr-o tigaie fara grasime si am lasat pana s-a rumenit bine, apoi l-am dat afara si in locul lui am aruncat ceapa si uturoiul. Mhm – ce miresme imbietoare… In timp ce alea mici se aureau linistite, am scurs spanacul si l-am taiat – nu foarte marunt. Am dat afara si ceapa cu usturoiul , am turnat putina apa peste grasimea care mai era si am indesat acolo frunzele de spanac, cu putina sare si piper si cu un capac deasupra – pentru o inabusire serioasa. Le-am lasat vreo 15 min, dupa care le-am scurs bine si le-am amestecat cu ceapa si bacon-ul, cu o mana de branza rasa (eu am folosit Gruyere, ca tare-mi mai place. Daca nu gasiti puteti sa folositi Emmentaler) si o mana de stafide (daca nu sunteti fani de dulce-sarat, puteti sa renuntati la ele). Ar fi mers si niste samanturi, dar am zis ca-i prea mult pentru C. si m-am abtinut. Voi puteti sa nu.

In timp ce spanacul se inabusea, am pregatit crema de oua – adica am batut 3 oua cu o cana de smantana pentru gatit, sare si piper.

Am pus totul in forma de tarta pe care aranjasem cu grija aluatul*, am turnat deasupra crema de ou si am dat la cuptorul incins la 190 grade pentru 50 min.

Va zic, trebuie sa incercati, e atat de buna ca si acum, la 20 de minute dupa ce am mancat o portie dubla, I want more!!! Pofta buna!

*Aluat fraged: 300 g de faina se amesteca cu 200 g unt, 2 galbenusuri, 100 ml smantana, ½ lingurita de praf de copt si sare. Se framanta pana se incorporeaza si se da la frigider pentru 2 ore. Inainte de utilizare se intinde foaie si se aseaza in forma unsa cu unt si tapetata cu putina faina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu