joi, 17 februarie 2011

Supa crema de praz si cartofi

Va spun de pe acum: daca va plac supele creme, de aceasta o sa va indragostiti de-a dreptul.

- trei fire de praz
- 1 ceapa
- 4 cartofi medii
- 2 frunze de dafin
- 350 ml lapte
- cimbru proaspat
- cub de supa de legume
- sare si piper

Se curata prazul de prima foaie si se taie rondele. Se toaca si ceapa marunt si se calesc impreuna in 2 linguri de ulei de masline, pana se inmoaie si capata o culoare frumoasa. Se pregatesc 1,5 l de supa de legume cu jumatate din cub si se adauga peste ceapa si praz. Se lasa sa dea in clocot si apoi se adauga cartofii taiati cubulete. Se lasa la fiert 10 min cu capac. Apoi, e timpul condimentarii – se adauga ramurelele de cimbru, cele doua frunze de dafin, sare si piper negru proaspat macinat. Se mai lasa la fiert pana sunt patrunse toate legumele. Se pescuiesc frunzele de dafin si ramurelele de cimbru si restul se paseaza bine cu blenderul vertical. Nu se strecoara, pentru ca ar ramane tot cimbrul in strecuratoare, ceea ce nu ne dorim. Se pune din nou pe foc si se adauga laptele, lasand sa mai dea un clocot. Daca vi se pare prea groasa mai puteti sa adaugati apa. La final, o mana de patrunjel tocat intregeste peisajul.

Se serveste cu crutoane (12 felii de paine taiate cubulete si date la cuptor la 180 grade pana se rumenesc). Pentru un plus de savoare, cand sunt aproape facute se stropesc cu ulei de masline in care s-au amestecat 2 lingurite de cimbru uscat si se mai dau putin la cuptor.

Delicios, cremos, fin, un gust complet, cu o idee de cimbru si doar o parere de dafin. Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Am să fac şi eu, neapărat. Chiar îmi doream o supiţă fără carne, fără paste, fără prostii. Mulţumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu placere :-). Sunt sigura ca o sa-ti placa.

    RăspundețiȘtergere