miercuri, 9 februarie 2011

Pui vanatoresc (Pollo alla cacciatora)


Citind lista de ingrediente iti dai seama ca n-are cum sa iasa ceva rau. Iata:
- 2 casolete de pulpe inferioare de pui (puteti folosi si aripi, atat timp cat cantitatea de pui se apropie de 2 kg)
- 8 frunze de dafin
- 2 fire de rozmarin proaspat
- 3 catei de usturoi
- 500 ml vin rosu
- 6 fileuri de anchois (eu am gasit o conserva de 46 g si mi-au ajuns perfect)
- o mana sanatoasa de masline negre
- 2 cutii de 400 g de rosii in bulion (taiate cubetti)
- sare si piper
- faina
- ulei de masline

In primul rand speli bine carnea si o asezi intr-un bol incapator. Scapi deasupra frunzele de dafin si rozmarinul, un catel de usturoi zdrobit (cu presa) si vinul. Amesteci bine, te asiguri ca puiul e acoperit si il dai la frigider la marinat pentru minim o ora, dar preferabil peste noapte (eu l-am lasat 1h30 din criza de timp).

Dupa ce s-au scurs cele min 1h, scoti piuul din frigider, il scurgi bine de marinata (pe care o pastrezi) si il stergi cu hartie de bucatarie. Pui putina faina intr-un bol si dai puiul prin ea, scuturandu-l de exces. Incalzesti niste ulei de masline intr-o tigaie si rumenesti usor puiul pe toate partile. Rostul rumenirii este de a sigila marinata in carnea de pui, evitand sa o pierdem ulterior la fierbere/ coacere/ inabusire. Scoti puiul fript pe hartie de bucatarie, sa se scurga de excesul de grasime si aruncam in uleiul ramas cei doi catei de usturoi taiati felii, fileurile de anchois, maslinele, cele doua cutii de rosii, marinata cu tot ce e in ea si puiul. Incalzeste cuptorul la 180 grade, transferi totul intr-o tava si acoperi cu doua straturi de folie de aluminiu si bagi la cuptor 1h30.

Cand e gata, scoti de la cuptor, scoti frunzele de dafin si firele de rozmarin si servesti cu sau fara garnitura (eu l-am infratit cu un piure de cartofi pufos). Puiul este minunat, foarte aromat si bine facut. Si acum, cand ma gandesc, imi ploua in gura... Cum se desfac pe rand toate aromele, ca intr-un parfum bun: nota 1 - masline si rosii, nota 2 - vin si usturoi, nota 3 - dafin si rozmarin. Mmmm, delicios. Poze mai tarziu, ca aseara ne-am ocupat de puiul asta si de niste sticle de vin (Burgund de Samburesti, wow.. multumesc tata :-)) pana spre miezul noptii, in concluzie dimineata nu stiam cum sa ma teleportez mai repede la serviciu.

S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu