marți, 22 februarie 2011

Pere fierte in vin si miere


Intr-o zi cand nu aveti nevoie de cuptor pentru alte proiecte, cand sunteti dispusa sa serviti desertul la interval de 7 ore de cand v-ati apucat sa-l faceti, cand aveti pofta de ceva fin si deosebit, incercati reteta asta.

Aveti nevoie de 4 pere mari si tari curatate de coaja, dar cu codita inca atasata, vin rosu, o jumatate de cana de miere, smantana pentru frisca, coniac/ brandy (optional, dar recomandat). Se incinge cuptorul la 120 grade. Aveti nevoie de un vas termorezistent in care sa incapa perele asezate intr-un singur strat. Daca tot incercati vasele acum, cand il gasiti pe cel potrivit, verificati si cam cat vin va trebuie astfel incat sa le acopere. Scoateti perele, lasati vinul in vas, adaugati si mierea, apoi fierbeti. Cand incepe sa clocoteasca opriti focul, asezati perele si puneti in cuptor cu capac pentru 4-5 ore. La final, scoateti perele cu grija pe hartie pergament, sa nu se rupa coditele – vor fi rosii si zemoase, patrunse de fibra vinului rosu si de dulceata mierii de albine. Puneti vasul inapoi pe foc pentru inca 1,5-2 ore pana siropul se ingroasa ca pentru dulceata. Bateti frisca cu 1-2 linguri de coniac/ brandy si serviti: para stropita din belsug cu siropul ingrosat alaturi de o lingura cu mot de frisca. Deliciu frantuzesc.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu