duminică, 20 februarie 2011

Curry de pui

In mare viteza vineri seara am luat 4 jumatati de piept de pui si le-am spalat, dupa care le-am sters bine cu hartie de bucatarie si le-am asezonat cu sare si piper. Intr-un castronel am masurat o lingurita jumatate de praf de curry. Cu jumatate din cantitate am frecat bine pieptul de pui, iar cealalta jumatate am pastrat-o pentru sos.
Am taiat juliene o ceapa medie si am calit-o intr-o lingura de ulei de masline cu putina sare si piper, pana a devenit translucida, apoi am adaugat praful de curry ramas si am mai lasat 1-2 min pe foc. Am scos ceapa si in uleiul ramas am rumenit pieptul de pui, cam 2 min pe fiecare parte. Am scos puiul si am pus din nou ceapa, dupa care am adaugat 1 cana de smantana pentru gatit si am lasat sa dea in clocot. Pieptul de pui a aterizat inapoi in sos, acolo unde ii era de fapt locul si impreuna au mai forfotit putin, pana cand lichidul a capatat o structura cremoasa. Am gustat, am potrivit de sare si piper, am garnisit cu o mana de patrunjel tocat si am servit cu risotto cu ciuperci. Bun si rapid. Timpul de pregatire a fost direct proportional cu cel de consumare: rapid s-a facut, rapid a disparut.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu