joi, 3 februarie 2011

Cum sa ne organizam in bucatarie: 5 sfaturi


Astazi am citit un articol pe tema de mai sus si cred ca fiecare din noi ar putea sa ia in calcul macar unul din cele 5 sfaturi pentru o bucatarie mai organizata si o viata mai usoara.
1. Faceti curat! Fiti nemiloase. Orice echipament de bucatarie neutilizat in ultimul an poate fi donat. Odata ce ati sortat prin instrumentele din bucatarie, aruncati o privire si in camara. Aruncati tot ce e expirat si treceti in revista tot ce ramane. Asa veti stii ce aveti si poate va vor veni idei despre cum sa le folositi.
2. Mergeti pe verticala. Luati in considerare montarea de rafturi, carlige si alte sisteme de agatare si stocare astfel incat sa eliberati pe cat posibil spatiul de pe blat/masa/bufet. Mai mult, puteti sa montati minirafturi suplimentare in dulapuri, pentru a stoca mai multe borcanele cu condimente, de exemplu.
3. Folositi metode de depozitare transparente. Daca le puteti vedea, aveti mai multe sanse sa le folositi. Utilizati borcane transparente si aruncati cutiile vechi si pungile de hartie care se deterioreaza si din care curge continutul.
4. Stocati acolo unde folositi. O reamenajare simpla poate contribui radical la cresterea eficienei in bucatarie. Pastraţi lingurile si spatulele din lemn sau clestii in apropierea aragazului/ plitei. Stocati farfuriile, paharele si tacamurile cat mai aproape de chiuveta/ masina de spalat vase.
5. Stocati impreuna. Pastrati toate mirodeniile pentru prajituri impreuna, toate ustensilele pentru servit in acelasi sertar, toate instrumentele de masurat in acelasi loc.
Mergeti aici pentru articolul complet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu