luni, 14 februarie 2011

Ciorba de pui acrita cu bors si smantana


Daaa, cum spuneam prima operatiune inregistrata "Sa golim congelatorul!" s-a lasat cu ciorbita de pui de casa, acrita cu bors si smantana.

Am lasat puiul la dezghetat (2 pulpe inferioare, 2 superioare si putin piept) si in acest timp am curatat 4 cartofi medii, 2 morcovi, 1 pastarnac, 1 radacina de patrunjel, o ceapa. As fi curatat si niste telina, dar cum am fost ambitioasa sa gatesc doar cu ce aveam in casa, telina a scapat, ca n-o aveam :-). Am taiat cartofii cubulete de 2 cm, morcovii longitudinal in jumatate si apoi rondele, jumatate de pastarnac (era unul imens) cubulete marunte si ceapa, de asemenea, marunt. Am pus puiul la fiert si l-am lasat cateva clocote, am spumat, am sarat, iar am spumat si am aruncat inauntru legumele. Am lasat la fiert pana s-a inmuiat pastarnacul monstru. Am gandit c-ar merge si niste fidelute printre legume si am fiert separat o mana tot din cele facute in casa. Le-am clatit bine si le-am scurs dupa care le-am varsat peste ciorba care fierbea. Am pus 3 linguri de Bors Magic (iar ambitia - era in casa) si am pregatit un ou batut cu 3 linguri de smantana. Am pus ciorba peste oul cu smantana, am picurat putina apa rece in ciorba, s-o mai racoresc, am turnat oul cu smantana, o mana de patrunjel verde tocat si gata minunatia.

Fierbinte, cu un ardei iute laolalta. Ce sa va zic... O minunatie.

Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Cu ou in smantana n-am mai incercat dar suna bine :D Fac si eu maine. Tot cu ce am prin casa, mai exact legume, tacam de pui, oua si smantana luate la jumatate de pret de la un hypermarket zilele trecute. Dar voi adauga si leustean, ca asa ii placea bunicii mele si asa imi place si mie borsul de gaina (chiar daca e un pui de hypermarket de data aceasta)

    RăspundețiȘtergere