marți, 4 ianuarie 2011

Pulpa de porc la cuptor

Stiu ca a trecut sezonul de porc, dar nu puteam sa las de izbeliste prin congelator o minunata pulpa primita in dar. Asa ca m-am gandit, m-am rasucit si am amestecat intr-un castron vreo 6 linguri de ulei de masline, frunzele de pe doua ramurele de rozmarin, o lingurita de nucsoara, una de cimbru, 4-5 catei de usturoi dati prin presa, sare si piper proaspat macinat. Am uns cu respectivul amestec pulpa, am asezat-o in tava si am inghesuit-o intre 3 cartofi taiati cubulete, 3 morcovi taiati in jumatate, 1 ceapa rosie de apa taiata in 4, vreo 4-5 catei de usturoi necuratati si 6-7 boabe de ienibahar. Inainte de a baga la cuptor, am scapat un sfert de litru de vin alb (demisec) si vreo 2 frunze de dafin.



Am lasat in cuptorul incins la 220 grade aproximativ o ora, timp in care am mai adaugat vin. Rezultatul, spectaculos de suculent, aromat si.. yami, bun de tot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu