luni, 10 ianuarie 2011

Paste cu pesto

Pentru petrecere am ales paste mici, pentru a fi usor manevrabile, usor de pus in farfurie, si de mancat cu furculita, din picioare :-)

Pentru pesto, am luat trei pungi de busuioc proaspat (se gaseste la hypermarket, dar puteti sa plantati acasa in ghiveci, busuiocul nefiind o planta pretentioasa), jumatate de catel de usturoi tocat, o mana de seminte de floarea soarelui (stiu ca trebuia sa am muguri de pin, insa nu am gasit si nici n-am avut timp sa caut in mai multe surse), ulei de masline si parmezan proaspat.



In primul rand am pus la cuptor semintele, astfel incat sa fie doar putin prajite. Pentru prepararea pesto-ului e bine sa aveti un mojar, pentru ca aromele se elibereaza mai bine prin presare, decat prin taiere. Astfel, se pune jumatatea de catel de usturoi tocat si sarea in mojar si se preseaza impreuna cu frunzele de busuioc pana se omogenizeaza bine, apoi se adauga semintele prajite si se piseaza in continuare. Se muta totul intr-un castron si se adauga jumatate din cantitatea de parmezan ras, se amesteca adaugand incet ulei de masline. Este nevoie de ulei de masline doar pentru a lega sosul. Se sareaza, se pipereaza dupa gust, se adauga putin suc de lamaie se mai adauga si restul de parmezan ras, dupa care se amesteca cu pastele fierte si scurse de apa. Pastele asftel preparate se pot servic calde sau reci. Sunt foarte bune in oricare din variante. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu