vineri, 7 ianuarie 2011

Party time

Amandoi suntem nascuti iarna. Deci imposibil de facut ceva simplu, afara, pe farfurii de carton si pahare de plastic pe care nu trebuie sa le mai speli, ci le arunci impersonal la gunoi. Bleah... oribil oricum - urasc plasticul. Si nu-mi plac nici lucrurile simple. Imi place sa vad mirarea pe fetele celor care ne trec pragul si descopera mese pregatite cu bunatati, totul gandit si aranjat astfel incat servirea sa nu fie un chin, nicio intrebare fara raspuns. Am dat primele doua petreceri anul trecut in casa noastra, deci ne-am facut antrenamentul. In plus, imi place sa gatesc si sa-mi si iasa (asta e o conditie esentiala :-) ).
Maine il sarbatorim pe C. Initial am convenit ca facem un gratar si mi-a parut rau de la bun inceput de lipsa de originalitate de care am dat dovada. Faceam asa, cu inima indoita si mai mult de dorul prietenilor care se misca mai greu pana in Ilfov... Salvarea mea a venit atunci cand ne-am dat seama ca doi dintre invitati sunt lacto-ovo-vegetarieni. Yess!!! Acum trebuie sa gatesc ceva, ceva mic mic pitic, pentru ei. Sa vedeeeem.
Aperitive
Guacamole, in care sa inmuiem niscai chips-uri tortilla
Pate de ciuperci, asa cum am vazut la mazi si am mancat la mama a doua zi dupa. Asta merge perfect cu o bagheta proaspata
Paste mici cu sos pesto homemade. Si n-are nimic daca nu-s chiar calde la servire.
Alte paste mici AOP (aglio, olio e peperoncino)
Rosii cherry cu mozzarella, ulei de masline si busuioc
Fondue in care o sa inmuiem grisine
Pana aici am fost veggies, dar de aici incolo... slaninuta afumata cu masline pe ceapa rosie, prune uscate si carnaciori de bere in bacon, asa, un pic si pentru ceilalti 12. Poate mai bagam si niste zacusca de hribi.. cine stie, in functie de cum se umple masa...
La felul principal, o sa ramanem pe gratare, insa garantez eu ca le marinez pe toate la noapte. Pe langa mai bagam niste cartofi la cuptor plus muraturi a la mama. Cu mana pe inima, ca nu ma ating de gratar... Raman pe locul meu la bucatarie, dar o sa pregatesc tzuica fiarta pentru "oropsitii" care vor degera afara.
Desertul e inca o enigma. Dar, pentru orice eventualitate, am achizitionat si o tava de copt blaturi, cu marginile detasabile. Sa zicem ca fac un tort (ar fi prima data), trebuie sa am instrumentele potrivite, nu?
Poze cu dezmatul, atat din timpul pregatirii, cat si din timpul consumarii, vor urma in scurt timp.
Sa-mi tineti pumnii...

2 comentarii: