duminică, 9 ianuarie 2011

Guacamole

Petrecerea s-a incheiat, asa ca voi impartasi retetele in ordinea in care le-am enumerat in meniu, nu neaparat in ordinea in care le-am preparat.
Sa incepem cu inceputul. La categoria aperitive, castigator a fost guacamole. Am facut portie tripla, deci daca vreti sa iasa mai putin, reduceti cantitatile pastrand insa proportiile.
Trei avocado, trei rosii medii, doua cepe rosii, coriandru proaspat (se gaseste in super/hypermarket la punga), sucul de la doua lime.



Avocado se taie longitudinal, se scoate samburele si se scobeste miezul cu o lingura. Aceasta operatiune poate deveni un chin, in cazul in care avocado nu e foarte copt. Bineinteles ca acesta a fost si cazul meu. Daca mi-ar fi trecut macar prin cap ca nu e suficient de copt si ca voi indoi doua linguri in miezul sau, l-as fi pus intr-o punga inchisa cu cateva banane - asa am citit eu undeva ca se poate realiza o coacere articifiala. Nu mi-e foarte clar cum se intampla asta, dar se pare ca functioneaza. In fine, daca e copt, bine ar fi sa zdrobiti miezul cu un instrument cu care se zdrobesc si cartofii fierti. In cazul in care nu e copt... folositi cu incredere robotul. Separat se taie marunt rosiile, ceapa si coriandrul si se piseaza impreuna intr-un mojar pentru a-si elibera aromele, se adauga putina sare si sucul de la cele doua lime dupa care se amesteca cu avocado. Sucul de lime e foarte important - atat pentru gust cat si pentru aspect - pastreaza toate culorile din preparat vii si neoxidate. Si.. asta e tot - foarte simplu si foarte delicios. Se pun alaturi chips-uri tortilla si se serveste cu incredere - o bomba cu vitamina C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu