joi, 27 ianuarie 2011

Ciorba de legume cu fire de ou



Mmmm, cand aveti pofta de o ciorbita light (don't worry, there's no sugar) faceti asa:
Luati vreo 2 cartofi maricei, 2 morcovi, 1 ceapa, o telina, albitura (pastarnac, radacina de patrunjel), o conopida mica, o mana de mazare(eu am luat congelata la punga), o cutie de rosii decojite taiate cubulete, un ou, bors (magic sau lichid),sare, piper, patrunjel.
Curatati toate legumele, taiati cartofii cubulete, morcovii felii subtiri, ceapa marunt, o jumatate de telina cubulete si conopida separati-o in buchetele mici.
Turnati putin ulei intr-o oala incapatoare, cat sa acopere fundul si caliti ceapa usor, apoi aruncati inauntru legumele tocate (in afara de mazare si conopida) si trageti-le putin impreuna cu ceapa, adaugati apa (eu am pus vreo 3 l) si legumele netocate (telina si albitura). Lasati linistit la fiert la foc mic, fara capac, biensur. Cand telina intreaga e aproape fiarta, adaugati si conopida si mazarea spalata bine. Apoi adaugati rosiile cubulete si mai lasati sa fiarba. Verificati daca au fiert cartofii si abia dupa puneti borsul pe care l-ati fiert inainte (in cazul in care ati folosit lichid). Daca ati folosit bors praf, pur si simplu adaugati cate o lingurita, gustand. Sarati, piperati. Bateti un ou bine si turnati-l in fir subtire in ciorba. Ca sa-mi iasa firul subtire, eu pun oul batut intr-un ibric si torn incet, oul coagulandu-se instantaneu in contact cu lichidul fierbinte. La final, o mana de patrunjel verde tocat.

Merge perfect fierbinte, cu ardei iute si paine proaspata cu coaja groasa. Mmmm. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu