miercuri, 5 ianuarie 2011

Ciabatta cu mozzarella si chilli

Ca frig mai e afara... sau asa mi s-a parut mie, in prima zi de lucru din 2011. M-am gandit ce sa fac in seara asta sa ne mai incalzim putin. Am ales ciabatta cu mozzarella si chilli - un starter "hot and spicy" plus un vin fiert, sa ne unga incheieturile si gatlejurile amortite.

Pentru doua persoane, aveti nevoie de doua painici ciabatta, 200 grame mozzarella taiata felii, 1 catel de usturoi, chilli tocat (eu nu am gasit proaspat asa ca am tocat vreo 2-3 uscati, din care am scos semintele; la fel ar fi indicat sa procedati si in cazul in care aveti proaspat), 2-3 frunze de busuioc maruntite, putina coaja de lamaie pentru garnisire.




Am taiat painicile in doua, am incins bine o tigaie goala si le-am perpelit pe ambele parti pana au prins pe alocuri culoarea carbunelui. Le-am dat deoparte si le-am frecat cu catelul de usturoi taiat jumatate. Am picurat apoi putin ulei de masline pe fiecare felie, dupa care le-am garnisit cu cate doua felii de mozzarella pe care le-am intins bine. Deasupra am presarat putin chilli tocat, putin busuioc si cateva fire de coaja de lamaie, iar la final din nou cateva picaturi de ulei de masline. Daca nu va place "iute moderat", puteti inlocui chilli cu orice alt condiment care va place.


In timp ce eu lucram la constructia de mai sus, C. a pregatit vinul fiert - 750 ml cu 3 linguri de zahar (cate una pentru fiecare cana de 250 ml), un baton de scortisoara, o portocala taiata felii si un praf de scortisoara pudra.


Confirm ca dupa aplicarea tratamenului mai sus descris, la aceasta ora asta suntem calzi :-)

Si pofta buna si voua.

Un comentariu: